Skrivning

 
Story Spine
Skal du skrive en historie og har du svært ved at få hul på den, kan denne gratis IOS-app hjælpe dig i gang. Den giver dig syv ufærdige sætninger, som du skal afslutte. Når du har gjort det har du allerede skelettet ("spine" = rygrad) til hele din historie, samlet i en lille tekst, som du kan kopiere over i et skriveprogram og arbejde videre på.Her er et onlineværktøj, der kan hjælpe dig i gang med at skrive små digte på engelsk. Vælg først en kategori og et billede. Skriv så en liste med engelske ord og sætninger, som billedet får dig til at tænke på. Herefter åbnes en arbejdsside, hvor du kan skrive digtet inspirereret af dine egne ord. Når du er tilfreds med teksten giver du dit digt en titel og gemmer det. Herefter kan du printe digtet ud, indsat i det billede du valgte. Hvis du vil kan du også dele dit digt med andre via email.


Visual Poetry
Med dette onlineværktøj kan du trylle dine egne eller andres tekster om til flotte billeder tegnet med linjer af tekst. En sjov og anderledes måde at præsentere sit skriftlige arbejde på. Vil du lære hvordan man gør har jeg skrevet et blogindlæg, der kan hjælpe dig i gang her.

Scolastics StoryStarter
Forestil dig en maskine, der kan fodre dig med den perfekte idé til en god historie. Sådan en maskine er Scolastics StoryStarter. Du skal bare vælge en genre og et klassetrin så "spytter" den enarmede tyveknægt nogle stikord ud til dig om hvem historien skal handle om, hvor den skal foregå og hvad der skal ske for hovedpersonen. Herefter er det op til dig at bruge de indbyggede skrive- og tegneredskaber til at lave din tekst enten i form af en tekst i et hæfte, et brev, et postkort eller en avisartikel. Når du er færdig med din historie kan du udskrive den eller downloade den.


Word generator
Denne side har en ordmaskine, der "spytter" et tilfældigt ord (eller en talemåde) ud, hver gang man trykker på "New word"-knappen.
Vælg først en spiltype og en kategori/sværhedsgrad og tryk så på knappen.
Maskinen kan f.eks. bruges til træning af ordforråd eller grammatik (oversæt og forklar ordets betydning; brug ordet i en sætning; bøj ordet). Man kan også bruge den som igangsætter til skriveøvelser ("træk" 5 ord i maskinen og skriv en historie, hvor ordene bruges). Endelig kan den selvfølgelig også bruges, hvis der skal leges "Pictionary" eller "Gæt og grimasser".


På websiden Original Magnetic Poetry Kit kan man skrive digte med virtuelle køleskabsmagneter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar