Udtale/Samtale

Her finder du links til websider, du kan bruge til at træne udtale og mundtlig kommunikation med:


Speak English
Her kan du øve dig i almindeligt brugte sætninger ved at klikke/lytte til sætningerne og gentage dem. Du kan også vælge fanen "Ordlister", hvis du vil udvide dit ordforråd og træne udtalen af enkeltord indenfor et bestemt emne.


Howjsay
På denne webside kan du indtaste et engelsk ord, trykke på "submit"-knappen og høre hvordan ordet udtales ved at føre musen henover ordet, når ordet fremhæves med pink farve.


Træn ord med 'th'
Det engelske sprog er fyldt med ord med 'th'-lyden, enten først, i midten eller sidst i ordet. Tryk på dette link, så kommer du til et lykkehjul med 'th'-ord. Drej hjulet og lav en sætning, hvor ordet indgår. Er det for nemt kan du dreje ordet to gange og prøve at lave en sætning, hvor begge 'th'-ord bruges.

ESL Pronunciation Exercices Online
Her kan du se og hører videoklip, der træner udtalen af forskellige ord og lyde. Siden har også en samling interaktive øvelser og spil, hvor der bl.a. arbejdes med lydskrift.


KizPhonics
Denne side er lavet til den tidligste engelskundervisning med fokus på talesproget. Her kan man finde næsten alt: en kæmpe samling af onlineaktiviteter (spil, små e-bøger, lytteøvelser m.m.), videoklip, flashcards, historier og opgaveark til udskrivning.English Interactive - Conversation - Presentation
På denne side finder du links til websider med samtaleøvelser og andre aktiviteter, som dels træner dig i at tale sproget, dels giver dig gode tips om forskellige samtalesituationer, idéer til mulige samtaleemner, kropssprog, at tale foran en forsamling m.m.


Reader's Theater (Læseteater)
Denne side er et herligt skatkammer af gode historier og folkeeventyr fra hele verden, omsat til korte teatermanuskripter med roller og replikker. Med læseteater behøver man hverken scene eller publikum. Man leger bare at man er en flok skuespillere der holder læseprøver for at lære historien og rollernes replikker at kende. Når man har fået styr på sine replikker og forstår historien, kan man begynde at leve sig ind i rollen, f.eks. ved at tale med en anden stemme end man plejer. Det er en sjov og anderledes måde at træne sit talesprog med.
Siden har manuskripter til forskellige aldersgrupper.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar